HTML

Cégalapítás

Cégalapítás rögös útja Magyarországon, lépésről-lépésre, napról-napra.

Költségek - kft alapítás

Illeték: 5000 Ft
Költségtérítés: 15000 Ft

Ügyvédi költség:
60000 Ft
===========================
80.000 Ft

Egyéb költségek

Domain reg.: 3200 Ft
Internet bank: 2500 Ft
Postafiók: 6400 Ft
Bélyegző (2db): 9180 Ft
Szerver: 170.000 Ft
Számlatömb: 609 Ft

Utolsó kommentek

Címkék

08t180 (1) abev (3) adatmódosítás (1) adatok (1) adó (1) adószám (3) adwords (1) áfa (1) akció (1) aláírandó (1) aláírás (1) alapítás (4) állás (1) apeh (7) ár (1) átutalás (1) átvétel (1) bank (11) bankkártya (3) befizetés (2) bejegyzés (3) bélyegző (3) béna (1) bevétel (1) biorobot (1) blogolás (1) bontott levél (1) bürokrácia (1) cég (19) cégalapítás (5) cégbejegyzés (1) cégbejegyzési szám (1) cégbíróság (7) cégeljárás (1) cégforma (2) cégjegyzékszám (2) cégjegyzés (1) cégnév (1) cib (11) cikk (1) csőd (1) domain (4) egyéb költségek (1) egyenleg (1) egyszerüsített (1) egy év (1) elektronikus alairas (1) elektronikus számla (1) elérhetőség (1) elutasítás (2) email (2) eu (2) évforduló (1) extra szolgáltatás (1) e mail (2) e számla (1) e szignó (1) fizetés (2) flash (1) főnök (1) forma (1) google analytics (1) határozat (1) helyzet (1) hírdetés (2) hiszti (1) hitel (1) hőskor (1) hosting (1) időbélyeg (1) időpont (2) igazolás (1) illeték (3) információ (3) infó termék (1) internet (1) internet bank (2) iratminta (5) ismerős (1) iszt (2) járulék (1) játék (1) jog (3) jogszabály (1) kártyás fizetés (1) keresés (2) kéretlen levél (1) kezdet (1) kézpénz (1) kft (1) kiadás (1) kimutatás (1) királyi posta (1) kkv (1) költség (2) költségek (1) költség csökkentés (2) konkurencia (1) könyvelés (1) könyvvizsgáló (1) kp (1) ksh (2) levél (1) link (1) magyar posta (1) meghatalmazás (1) megrendelés (1) metró (2) munkadíj (2) munkamánia (1) nem kézbesít (1) nullszaldós (1) nyaralás (1) nyereményjáték (2) nyereség (1) nyilatkozat (1) nyilvántartás (1) nyomtatvány (1) nyomtatványok (1) offline (2) okmányiroda (2) online (4) összeférhetetlenség (1) ötletes (1) pályázat (1) pályázatok (1) papír (11) papírmunka (1) partner (2) pénz (2) pénzpiac (1) piac (1) pihenés (1) posta (7) postafiók (6) postai küldemény (1) postaköltségek (1) regisztráció (4) regisztrációs lap (1) reklám (2) seo (1) sorszám (1) spam (1) számla (6) számlaszám (1) számlatömb (1) székhely áthelyezés (1) szerver (2) szolgáltatás (5) szolgáltatások (1) szórólap (1) tanács (1) tanusítvány (1) tárhely (1) társ (1) teáor (1) teendők (1) telephely (1) tevékenységi kör (1) téves bontás (1) token (1) törvény (2) törzstőke (8) ügyfél (1) ügyfélkapu (2) ügyfélszolgálat (1) ügyintéző (1) ügyvéd (17) ügyvédi iroda (1) ügyvédi munkadíj (1) ügyvédnő (2) új ügyfél (1) utalás (5) üzlet (2) üzlettárs (2) válasz (1) választás (2) vállalkozás (2) válság (1) végzés (2) vezérszó (1) virtuális gép (1) visszaigazolás (1) visszatekintés (1) visszatérés (1) viszonteladó (1) web (1) webhosting (1) weboldal (3) webtárhely (1) xen (1) Címkefelhő

Ügyvéd keresése, avagy hátradőlve ügyvédek ajánlatai között válogatás

2008.04.06. 00:06 :: cégalapító

Az egyik legnehezebb dolognak a cégalapításban, a megfelelő ügyvég megkeresését gondoltam. Lassan két éve élek Budapesten, és még közelében sem jártam egy ügyvédnek sem, így fogalmam sem volt hogy kezdjem. Természetesen az internet előtt kezdtem ezt is, végignéztem a linkgyűjteményeket, ismerősöktől kértem ügyvédi kontaktokat, google-val kerestem, de a találatokból hiányoztak a konkrét dolgok.

Amikor Bp-re költöztem, akkor megismerkedtem egy barátom kapcsán egy sráccal, aki már több cégalapításon is túl volt, így el tudta mondani, hogy mit mikor kell majd csinálnom, és kb. milyen költségekre kell majd számítanom. Ez egy nagyon jó segítség volt, hogy most már legalább volt egy pontos és megbízható alapom, amire tudtam építeni, és volt mihez viszonyítanom.

Egy másik ismerősöm adott egy ötletet, tulajdonképpen rengeteg időt és energiát ezzel megspórolva. Valahogy az ügyvédeket mindig papírhegyek mögé rejtőzött kizsákmányoló, dolgozó embereken élősködő lényeknek tartottam, akik a technikai vívmányoktól messze vannak (bocs az érintettektől, most már kicsit megváltozott pozitív irányba a vélemény). Az ismerősöm ötlete egy weboldal volt, név szerint a www.jogiforum.hu. Maga a fórum része is nagyon hasznos, nincs sok felesleges duma benne, és tényleg szakemberek válaszolnak (legalábbis a válaszokból ez jött le)... nem csak kritizáló és fórumozgató embertársak. Amit konkrétan ajánlottak az a "ügyfél keres ügyvédet" menüpont. Itt pár adatom megadása után, a kérdésemet, ügyvédeknek szegezhető cégalapítási esetemet tálalhattam elő... és már csak a válaszra kellett várni. Igaz, a megadandó adatokban talált hiba jelzése nem éppen észrevehető módon történik, de a lényeg, hogy sikerült elküldenem a cégalapítással kapcsolatos kérdésemet, ami szerint egy ügyvédet keresek, aki segítségemre lesz a jogi eljárásokban. Természetesen kértem, hogy a válaszukban jelöljék meg az ügyvédi munkadíjat, és az egyéb illetékek költségeit is.
Az üzenetet elküldve, nem volt más hátra, mint hogy hátradőljek, és várjam az ajánlatokat. Így is tettem, az ügyvéd keresés folyamatát, most kicsit pihentettem, inkább más területek felé néztem, ami még a céghez szükséges, és kell vele foglalkozni. A feladás utáni nap estéjén már 4-5 ügyvéd, ügyvédi iroda is jelentkezett. Ami meglepő volt, hogy volt, aki nem csak konkrét árakat írt, hanem a részletesen a folyamatot is leírta. Vette a fáradságot, és próbált segíteni, és volt még egy olyan ügyvéd hölgy is, aki az egyszerűsített elektronikus cégbejegyzéshez rendszeresített dokumentumot is csatolta. Ez ami már nagyon pozitív dolog volt, mert mindenhol csak hallottam és olvastam róla, de fogalmam sem volt, hogy ez pontosan mit is jelent. A marketing része még az volt, hogy a cégalapítások nagy részében ez a minta bőven elegendő. De minden weboldalon csak hivatkoztak rá, de sehol sem találtam a mintát... vagy csak lehet, hogy kerestem rosszul illetve nem elég kitartóan. Gondoltam, ez már nagy előre lépés, van valami kézzel foghatóm, és még többet tudok meg a cégalapításról, főleg arról az esetről, amivel sok-sok pénzt tudok spórolni. Mert ugye nem mindegy, hogyha egy kft-nél 15e Ft az illeték, vagy 100e Ft. Egy másik kedves ügyvéd, aki készségesen sietett a segítségemre, rávilágított egy másik halványan nyomot hagyott kérdésemre, hogy miért nincsenek az ügyvédi díjak publikusan az oldalakon: "A Magyar Ügyvédi Kamara határozata szerint az ügyvédi munkadíjakat a honlapon nem lehet közzétenni."
Na mindegy is, a lényeg, hogy kaptam most már jó pár ajánlatot, és még naponta 2-3 befut, ami szinte jobbnál jobb ajánlat. Eddig az ügyvédi munkadíj 90-100e Ft + Áfa körül mozgott, de most a blog bejegyzés megírása előtt 1-2 órával kaptam egy nagyon részletes, és itt szintén mellékelve a cégalapítás iratmintája kft-re és bt-re külön-külön. Mindközül a legrészletesebb, és a legjobb árat is ajánlja elektronikus ügyintézés esetén, ami 50e Ft + Áfa munkadíjat jelent. Természetesen emellett, mint ahogy a többi kedves ajánlattevőnél is, itt is az illeték még a munkadíjra rájön, ami nagyjából minden helyen egyezett, ~20e Ft volt. A legutolsó szimpatikus 50e Ft + Áfás árban benne van még négy darab aláírási címpéldány is (aminek darabja 1500 Ft?).

Most úgy tervezem, hogy a keddig várok, és válaszolok az ajánlattevőknek, kiválasztva az addig legmegfelelőbb ajánlattevőt.

3 komment

Címkék: keresés web üzlet ügyvéd online cég alapítás cégalapítás ügyvédi iroda

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitas.blog.hu/api/trackback/id/tr18413076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vallalkozasiotletek.com · http://vallalkozasiotletek.com/ 2008.04.10. 22:06:49

"Az egyik legnehezebb dolognak a cégalapításban, a megfelelő ügyvég megkeresését gondoltam."

Sajnos vagy szerencsére nem ez a legnehzebb... ;)
Stratégiát választani, technikákat, taktikákat választani prioritásokat meghatározni.

Úgy marketingezni, hogy kielemkedj a reklámzajból, mégis szolid maradj az érdeklőid számára!

Provokátor

ui: illetve egyensújba hozni a szakmai munkád a szükséges és elégséges marketing teendőkkel, tanulás, alkalmzás!

cégalapító · http://cegalapitas.blog.hu 2008.04.10. 22:18:42

Köszönöm az építő jellegű hozzászolást, várom további jótanácsaidat!

ugyvedb · http://www.ugyvedbroker.hu 2009.12.17. 14:51:21

A cégalapításhoz kapcsolódó jogi és ügyvédi szolgáltatással kapcsolatban megoldást az általam ajánlott oldalon is találsz, az országban akárhol.
süti beállítások módosítása