HTML

Cégalapítás

Cégalapítás rögös útja Magyarországon, lépésről-lépésre, napról-napra.

Költségek - kft alapítás

Illeték: 5000 Ft
Költségtérítés: 15000 Ft

Ügyvédi költség:
60000 Ft
===========================
80.000 Ft

Egyéb költségek

Domain reg.: 3200 Ft
Internet bank: 2500 Ft
Postafiók: 6400 Ft
Bélyegző (2db): 9180 Ft
Szerver: 170.000 Ft
Számlatömb: 609 Ft

Utolsó kommentek

Címkék

08t180 (1) abev (3) adatmódosítás (1) adatok (1) adó (1) adószám (3) adwords (1) áfa (1) akció (1) aláírandó (1) aláírás (1) alapítás (4) állás (1) apeh (7) ár (1) átutalás (1) átvétel (1) bank (11) bankkártya (3) befizetés (2) bejegyzés (3) bélyegző (3) béna (1) bevétel (1) biorobot (1) blogolás (1) bontott levél (1) bürokrácia (1) cég (19) cégalapítás (5) cégbejegyzés (1) cégbejegyzési szám (1) cégbíróság (7) cégeljárás (1) cégforma (2) cégjegyzékszám (2) cégjegyzés (1) cégnév (1) cib (11) cikk (1) csőd (1) domain (4) egyéb költségek (1) egyenleg (1) egyszerüsített (1) egy év (1) elektronikus alairas (1) elektronikus számla (1) elérhetőség (1) elutasítás (2) email (2) eu (2) évforduló (1) extra szolgáltatás (1) e mail (2) e számla (1) e szignó (1) fizetés (2) flash (1) főnök (1) forma (1) google analytics (1) határozat (1) helyzet (1) hírdetés (2) hiszti (1) hitel (1) hőskor (1) hosting (1) időbélyeg (1) időpont (2) igazolás (1) illeték (3) információ (3) infó termék (1) internet (1) internet bank (2) iratminta (5) ismerős (1) iszt (2) járulék (1) játék (1) jog (3) jogszabály (1) kártyás fizetés (1) keresés (2) kéretlen levél (1) kezdet (1) kézpénz (1) kft (1) kiadás (1) kimutatás (1) királyi posta (1) kkv (1) költség (2) költségek (1) költség csökkentés (2) konkurencia (1) könyvelés (1) könyvvizsgáló (1) kp (1) ksh (2) levél (1) link (1) magyar posta (1) meghatalmazás (1) megrendelés (1) metró (2) munkadíj (2) munkamánia (1) nem kézbesít (1) nullszaldós (1) nyaralás (1) nyereményjáték (2) nyereség (1) nyilatkozat (1) nyilvántartás (1) nyomtatvány (1) nyomtatványok (1) offline (2) okmányiroda (2) online (4) összeférhetetlenség (1) ötletes (1) pályázat (1) pályázatok (1) papír (11) papírmunka (1) partner (2) pénz (2) pénzpiac (1) piac (1) pihenés (1) posta (7) postafiók (6) postai küldemény (1) postaköltségek (1) regisztráció (4) regisztrációs lap (1) reklám (2) seo (1) sorszám (1) spam (1) számla (6) számlaszám (1) számlatömb (1) székhely áthelyezés (1) szerver (2) szolgáltatás (5) szolgáltatások (1) szórólap (1) tanács (1) tanusítvány (1) tárhely (1) társ (1) teáor (1) teendők (1) telephely (1) tevékenységi kör (1) téves bontás (1) token (1) törvény (2) törzstőke (8) ügyfél (1) ügyfélkapu (2) ügyfélszolgálat (1) ügyintéző (1) ügyvéd (17) ügyvédi iroda (1) ügyvédi munkadíj (1) ügyvédnő (2) új ügyfél (1) utalás (5) üzlet (2) üzlettárs (2) válasz (1) választás (2) vállalkozás (2) válság (1) végzés (2) vezérszó (1) virtuális gép (1) visszaigazolás (1) visszatekintés (1) visszatérés (1) viszonteladó (1) web (1) webhosting (1) weboldal (3) webtárhely (1) xen (1) Címkefelhő

Válság van! Az van, ha mondom! Vagy mivan?

2008.11.01. 01:53 :: cégalapító

Mostanában a nagy hiszti kapcsán elgondolkoztam azon is, hogy most akkor mi is van körülöttem, és hogy ebből engem mi érint. Konkértan a blog témájára vonatkoztatva, kis cégemet mennyire érinti ez a túlfújt pánic.

Ha megnézem a médiát, hát mindenhol már percről-percre jelennek meg az újabb pletykák, bejelentések, vagy azok előszelei, hogy mi lesz, hány embert bocsátanak el, ki marad életben. Valamelyik online újságban megjelent egy írásis, hogy melyek azok a a szakmák, amik válságállóak, vagyis mindig lesz rájuk szükség. Természetesen benne volt az adósságbehajtó, bár furcsáltam, hogy temetkezési vállalkozókat nem sorolták be a 10-be.

Már vagy 2 hónapja tart aktívan az itthoni "válság", ami tulajdonképpen ki cégemet úgy látom nem érinti. Van kp tartalék nehezebb időkre, mivel amúgy is a nullára kihozatalt 2 évre terveztem... na jó, ez volt a legrosszabb eset, azért ennél kicsit optimistább voltam. Új megrendelők jöttek kb annyian vagy jelent meg más egyéb bevételforrás, ami után számlázni tudtam, és ez a hónap is +0 -ra jött ki. Cégemmel nem tervezem, hogy hitelt vennénk fel, nincs tartozásunk, így ebből a szempontból sem érint a válság. A kereslet ha azt nézem nem csökkent cégemnél, alkalmazottat meg nem bocsátok el, mivel nincs is.

Akkor eddig lehet, hogy jól kezeltem a pánikot válságot? Azért kicsit óvatosan, de lekopogom itt az asztalnál, hátha még póruljárok.

1 szó mint 100... Mikro vállalkozásomon nem érzek jelen pillanatban válságot, és remélem továbbra is minden a tervek szerint halad.

Figyelem!!! A nemzetközi helyzet egyre fokozódik! :)

1 komment

Címkék: hitel válság pénzpiac hiszti

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitas.blog.hu/api/trackback/id/tr26743338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.11.07. 23:09:20

Mondogassuk: nincs valsag, nincs globalis felmelegedes. :)

> Mikro vállalkozásomon nem érzek jelen pillanatban válságot,

Itt a jelen pillanat a kulcsszo (BTW a szetcseszett kornyezetnel is). Ez egy folyamat egy bonyolult rendszerben. Raadasul a rendszer felepiteserol egy csomo mindent nem tudunk, ugyhogy nem feltetlenul lehet bolcs kijelenteseket tenni elore (lasd a sok elemzot, ahogy rendszeresen mellefognak).

Ha megnezed a valsagot, valamikor tavaly nyar kozepen kezdodott azzal, hogy bedolt egy ket bank az USAban. Aztan bedolt megtobb, de kozben jo sok elemzo mondta, hogy ez lokalis, meg hogy pl. az Azsiai befektetesekbol nem kell menekulni (ezt meg tavaly ev vegen is hajtogattak). Aztan marciusban azt, hogy mar lehet vasarolni, mert az azsiai reszvenyek nagyon olcsok lettek. Azota estek meg 50%-ot.

Kozben Europaban is megjelent a problema - hogy ne jelent volna, ugyanazok a cegek jelen vannak itt is. Aztan szep lassan 1-2 honapja a 'real' gazdasagban is elkezdodtek a gondok. Akkor kezdte el a magyar kormany mondogatni, hogy minket nem erint. Ez mondjuk meg viccesebb volt, mint amikor egesz Europara mondtak ugyanezt. Aztan most mar bocsatgatnak el az auto gyarak es a nekik bedolgozok.

Nem tudom, hogy kik az ugyfeleid, de kizartnak tartom, hogy ne legyenek erintettek. Vagy ok kozvetlenul, vagy az ugyfeleiken keresztul, vagy az ugyfeleik ugyfelein keresztul. Ezert beszelnek recessziorol.

A kesleltetest az okozza, hogy idobe telik amig egy bank osszeomlik :), aztan amikor eltunik a befektetok (es igy mas bankok) penzevel, akkor a tobinek is idobe telik, amig becsodol. A sok bukott hitel miatt a bankok bekemenyitettek, nem annyira hiteleznek. Ha nem hiteleznek, akkor a nagy vallalkozasok nem tudnak beruhazni, ha nem tudnak beruhazni, akkor nem generalnak megrendelest a tobbi vallalkozas fele. Ez mar onmagaban gond, de hat ezzl egyutt a visszafogottabb mukodes persze elbocsatasokhoz vezet, az elbocsatasok pedig fogyasztas visszaeseshez, ami meg ugye megint csak a kereslet csokkeneset eredmenyezi. Hol nem erint ez teged? :) Talan a krumpli termeloket nem erinti - alapelelmiszerekre mindig szukseg van, sot, igazabol azok irant emelkedik a kereslet, ha eleg nagy valsag van.
süti beállítások módosítása